Elkem Fiskaa - Ringkjøring

Nectos oppdrag hos oss var å implementere nye brytere og brytervern, og få dem til å kommunisere opp mot vårt PCS7 Siemens-system. Det gjør blant annet at vi nå kan fjernstyre høyspentbrytere fra lokale pc-er og hjemmekontor.

Vi tror at IEC61850 vil bli en veldig anerkjent standard i fremtiden, derfor har vi tro på dette. Dessuten sparer vi utgifter på kabler og øvrig hardware, og vi ser også en besparelse i programmeringstid. Den store gevinsten kommer nok på sikt, etter hvert som IEC61850 blir mer og mer anerkjent og flere leverandører bruker det.

Vi valgte Necto fordi de har vist stor interesse for dette, og satt seg grundig inn i standarden. Dessuten er de lokale, og vi ønsker å ha et miljø som er relativt lett tilgjengelig når vi trenger eksperthjelp. 

Andreas Nymoen